Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repositorio.inpa.gov.br/handle/1/13246
Title: | Substituição do fubá de milho (Zea Mays, L.) por farinha de pupunha (Bactris Gasipaes, H. B. K.) em rações para Alevinos de Tambaqui (Colossoma Macropomum, Cuvier 1818)1 |
Other Titles: | Substitution of corn meal (Zea mayz, L.) for pejibaye (Bactris gasipaes, H. B. K.) meal in Diets for Tambaqui (Colossoma macropomum, Cuvier 1818) Fingerlings |
Authors: | Mori-pinedo, Luis Alfredo Pereira Filho, Manoel Pereira, Maria Inêz de Oliveira |
Keywords: | Colossoma Macropomum Pejibaye Bactris Gasipaes Corn Meal Colossoma Macropomum Pupunha Fubá De Milho |
Issue Date: | 1999 |
metadata.dc.publisher.journal: | Acta Amazonica |
metadata.dc.relation.ispartof: | Volume 29, Número 3, Pags. 447-447 |
Abstract: | The influence of the diet substitution of corn meal (Zea mays) for pejibaye (Bactris gasipaes) meal on the growth and body composition of tambaqui fingerlings, (Colossoma macropomum) are presented. Tambaqui were fed for 112days with four diets, consiting of a control ration and three diets with differing levels of corn meal and pupunha meal. Results demonstrate that pupunha meal can substitute corn meal completely in diets for Tambaqui fingerlings, without affecting its growth and body composition. |
metadata.dc.description.resumo: | São apresentados os resultados da substituição do fubá de milho por farinha de pupunha, através do desempenho em crescimento e composição corporal de alevinos de tambaqui, alimentados durante 112dias com quatro dietas, constituídas de uma ração padrão e três níveis de substituição do fubá de milho. Osresultados demonstram que a farinha de pupunha pode substituir completamente o fubá de milho nas dietas para estes alevinos, sem afetar seu desempenho e composição corporal. |
metadata.dc.identifier.doi: | 10.1590/1809-43921999293453 |
Appears in Collections: | Artigos |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
artigo-inpa.pdf | 1,25 MB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License