Use este identificador para citar ou linkar para este item: https://repositorio.inpa.gov.br/handle/1/37376
Título: Bioactive Compounds from Cubiu Fruits (Solanum sessiliflorum Dunal)
Autor: Andrade, Moacir Couto
Palavras-chave: Carotenoids
Chlorophylls
Cocona
Flavonoids
Glycoalkaloids
Vitamin C
Data do documento: 2020
Revista: Reference Series in Phytochemistry
É parte de: Volume , págs. 437-441
Abstract: Solanum sessiliflorum (cubiu) is an Amazonian fruit full of agro-industrial, biotechnological, and pharmaceutical potentialities. Part of S. sessiliflorum fruit’s richness is related to its abundance in bioactive compounds and nutrients. Some of these substances are fruit pigments and are more apparent during the ripening process. S. sessiliflorum is particularly rich in vitamin C. The purpose of this chapter is to discuss briefly the composition of S. sessiliflorum fruit. © 2020, Springer Nature Switzerland AG.
DOI: 10.1007/978-3-030-30182-8_25
Aparece nas coleções:Artigos

Arquivos associados a este item:
Não existem arquivos associados a este item.


Os itens no repositório estão protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, salvo quando é indicado o contrário.