Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.inpa.gov.br/handle/1/14123
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGiugliano, Rodolfo-
dc.contributor.authorShrimpton, Roger-
dc.contributor.authorArkcoll, David Bradwell-
dc.contributor.authorGiugliano, Loreny Gimenes-
dc.contributor.authorPetrere Jr., Miguel-
dc.date.accessioned2020-04-24T16:28:32Z-
dc.date.available2020-04-24T16:28:32Z-
dc.date.issued1978-
dc.identifier.urihttps://repositorio.inpa.gov.br/handle/1/14123-
dc.description.abstractAn analysis of the food and nutrition situation in the state of Amazonas is made based on health statistics, types of malnutrition, dietary patterns, food consumption and production in the region. It is concluded that the sanitary situation of the population is precarious. The frequency of gastro-intestinal deseases is high, associated with pem and anemia. The diet is deficient in Vitamins A and B, principaly due to low vegetable consumption. Food production is stagnant with imports rising. These conclusions are discussed and recomendations made.en
dc.language.isopt_BRpt_BR
dc.relation.ispartofVolume 8, Número 2, Pags. 5-54pt_BR
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/br/*
dc.titleDiagnóstico da realidade alimentar e nutricional do Estado do Amazonas, 1978pt_BR
dc.typeArtigopt_BR
dc.identifier.doi10.1590/1809-439219780822s005-
dc.publisher.journalActa Amazonicapt_BR
dc.description.resumoO diagnóstico da situação alimentar e nutricional do Estado do Amazonas foi analisado baseado em dados do área de saúde, padrões alimentares, consumo e produção de alimentos e a ocorrência e tipos de mal nutrição. Concluiu-se que o situação sanitária no Estado é precária, com alta freqüência de doenças gastro-intestinais associadas com desnutrição proteico-calóríca e anemia, A dieta parece deficiente em vitamina A e B devido principalmente ao baixo consumo de verduras e legumes. A produção de aumentos está estagnada com aumento das importações. Essas conclusões são discutidas e recomendações são feitos.pt_BR
Appears in Collections:Artigos

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
artigo-inpa.pdf28,38 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons