Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.inpa.gov.br/handle/1/13899
Title: Considerações sobre a produção de alimentos por árvores e florestas
Authors: Arkcoll, D. B.
Issue Date: 1982
metadata.dc.publisher.journal: Acta Amazonica
metadata.dc.relation.ispartof: Volume 12, Número 2, Pags. 247-249
Abstract: Trees and forest contribute little to most diets. This is surprising as some species seem capable of producing much more food per area than the many annual crops that supply the bulk of our food. It is suggested that this yield potential coupled with agricultural e ecological advantages should lead to research into Increasing food production from all forms of forests and the design of "food forests".
metadata.dc.description.resumo: Arvores e florestas contribuem com pouco alimento para a maioria das dietas humanas. No entanto, algumas espécies, aparentemente, são capazes de produzir mais alimentos por área do que muitas das culturas anuais que nos fornecem a maioria de nossos alimentos. Este trabalho sugere que esse potencial de alto rendimento dos alimentos de origem florestal, junto com outras vantagens agrícolas e ecológicas, devem estimular pesquisas sobre o aumento na produção de alimentos de todos os tipos do florestas e o planejamento de "florestas de alimentos".
metadata.dc.identifier.doi: 10.1590/1809-43921982122247
Appears in Collections:Artigos

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
artigo-inpa.pdf787,31 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons