Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.inpa.gov.br/handle/1/14220
Title: Determinação de ácidos orgânicos em plantas e alimentos da Amazônia. I - Ácidos orgânicos do Tucupi
Authors: Silva, M. Leão da
Maia, J. G. Soares
Wolter Filho, Wilson
Mourão, A. P.
Issue Date: 1976
metadata.dc.publisher.journal: Acta Amazonica
metadata.dc.relation.ispartof: Volume 6, Número 2, Pags. 235-236
Abstract: Three types of Tucupi were analyzed by gas-Phase Chromatography. The following acids wore found: acetic, propionic, palmitic and oleic, in the yellow, white and macaxeira types; butiric and valeric in yellow type; and succinic in the yellow and white types.
metadata.dc.description.resumo: Três tipos de Tucupi foram analisados por Cromatografia em fase gasosa. Constatou-se a presença dos ácidosacético, propiônico, palmítico e oléico nos tipos amarelo, branco e de macaxeira; dos ácidos butírico e valérico no tipo amarelo, enquanto que o ácido succínico foi detectado nos tipos amarelo e branco.
metadata.dc.identifier.doi: 10.1590/1809-43921976062235
Appears in Collections:Artigos

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
artigo-inpa.pdf351,11 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons