Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repositorio.inpa.gov.br/handle/1/14220
Title: | Determinação de ácidos orgânicos em plantas e alimentos da Amazônia. I - Ácidos orgânicos do Tucupi |
Authors: | Silva, M. Leão da Maia, J. G. Soares Wolter Filho, Wilson Mourão, A. P. |
Issue Date: | 1976 |
metadata.dc.publisher.journal: | Acta Amazonica |
metadata.dc.relation.ispartof: | Volume 6, Número 2, Pags. 235-236 |
Abstract: | Three types of Tucupi were analyzed by gas-Phase Chromatography. The following acids wore found: acetic, propionic, palmitic and oleic, in the yellow, white and macaxeira types; butiric and valeric in yellow type; and succinic in the yellow and white types. |
metadata.dc.description.resumo: | Três tipos de Tucupi foram analisados por Cromatografia em fase gasosa. Constatou-se a presença dos ácidosacético, propiônico, palmítico e oléico nos tipos amarelo, branco e de macaxeira; dos ácidos butírico e valérico no tipo amarelo, enquanto que o ácido succínico foi detectado nos tipos amarelo e branco. |
metadata.dc.identifier.doi: | 10.1590/1809-43921976062235 |
Appears in Collections: | Artigos |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
artigo-inpa.pdf | 351,11 kB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License