Use este identificador para citar ou linkar para este item:
https://repositorio.inpa.gov.br/handle/1/16263
Título: | Aromatic compounds from three brazilian lauraceae species |
Autor: | Batista, Andrea Nastri Luca de Batista, J. M. López, Silvia Noelí Furlan, Maysa Cavalheiro, Alberto José Silva, Dulce Helena Siqueira Silva Bolzani, Vanderlan da Silva da Nunomura, Sergio Massayoshi Yoshida, Massayoshi |
Data do documento: | 2010 |
Revista: | Química Nova |
É parte de: | Volume 33, Número 2, Pags. 321-323 |
Abstract: | Phytochemical investigations on three Brazilian Lauraceae species from, the Cerrado region of São Paulo State, Ocotea corymbosa (Meins) Mez., O. elegans Mez. and Persea pyrifolia Nees & Mart. ex Nees resulted in the isolation of flavonoids, an ester of the 4-O-E-caffeoylquinic acid, an aromatic sesquiterpene besides furofuran lignans. This is the first chemical study on the leaves of Ocotea elegans and O. corymbosa as well as the first report of non-volatile compounds from Persea pyrifolia. |
DOI: | 10.1590/S0100-40422010000200017 |
Aparece nas coleções: | Artigos |
Arquivos associados a este item:
Arquivo | Descrição | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|---|
artigo-inpa.pdf | 236,82 kB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Este item está licenciada sob uma Licença Creative Commons