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Title: Perfil nutricional da dieta dos pré-escolares do município de Nhamundá-AM, Brasil
Other Titles: Nutritional profile of the pre-school children diet from Nhamundá-Amazonas, Brazil
Authors: Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki
Aguiar, Jaime Paiva Lopes
Macedo, Sonja H. Madeira
Yonekura, Lina
Nagahama, Dionísia
Alencar, Fernando Hélio
Keywords: Nutrition
Adequacy Nutritional
Nutrição
Adequação Nutricional
Issue Date: 1999
metadata.dc.publisher.journal: Acta Amazonica
metadata.dc.relation.ispartof: Volume 29, Número 4, Pags. 651-654
Abstract: It was determined the nutritional constituents of the pre-school children diets from Nhamundá - AM, followed by the nutrient adequacy ratio. For sampling, the duplicate portion technique was used, which consisted of collecting all the foods and beverages consumed during 1 day. The results shown inadequate caloric contents, besides presenting deficiency of iron, calcium and zinc.
metadata.dc.description.resumo: Determinou-se os constituintes nutricionais das dietas dos pré-escolares do Município de Nhamundá-AM, seguido da adequação dos mesmos. Utilizou-se a técnica de amostragem da porção em duplicata, que consistiu em coletar todos os alimentos e bebidas consumidos durante um dia para a avaliação dietética. Os resultados mostraram uma baixa adequação calórica, além das deficiências para os elementos minerais ferro, cálcio e zinco.
metadata.dc.identifier.doi: 10.1590/1809-43921999294654
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