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Campo DCValorIdioma
dc.contributor.authorAndrade, Jerusa de Souza-
dc.contributor.authorRibeiro, Francisca C. F.-
dc.contributor.authorAragão, Carlos G.-
dc.contributor.authorFerreira, Sidney Alberto do Nascimento-
dc.date.accessioned2020-04-24T15:33:51Z-
dc.date.available2020-04-24T15:33:51Z-
dc.date.issued1997-
dc.identifier.urihttps://repositorio.inpa.gov.br/handle/1/13615-
dc.description.abstractThe potential of araçá-boi for liquor processing was studied through fruit pulp composition and the effect of processing parameters, such as: extraction liquid type, maceration time, pulp/extraction liquid ratio, proportion of syrup/extract and syrup processing method. The araçá-boi presents good characteristics for liquor processing, such as, acidic pH, high titrable acidity, soluble solids and total carotenoids contents. For the araçá-boi liquor processing the optimized parameters were five days for maceration time; 1:2 (g/ml) of pulp/extraction liquid ratio at maceration; the 1:0.5 (ml/ml) of syrup/extract ratio at the formulation; preparation of the syrup using heat; utilization of the corn alcohol. With this conditions, a good product is obtained.en
dc.language.isopt_BRpt_BR
dc.relation.ispartofVolume 27, Número 4, Pags. 273-278pt_BR
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/br/*
dc.subjectTropical Fruiten
dc.subjectEugenia Stipitataen
dc.subjectFruit Chemical Compositionen
dc.subjectLiquor Processingen
dc.subjectSensory Evaluationen
dc.subjectFruto Tropicalpt_BR
dc.subjectEugenia Stipitatapt_BR
dc.subjectComposição Químicapt_BR
dc.subjectObtenção De Licorpt_BR
dc.subjectAvaliação Sensorialpt_BR
dc.titleAdequação Tecnológica De Frutos Da Amazonia: Licor De Araçá-Boi (Eugenia Stiptata) Mcvaughpt_BR
dc.title.alternativeSuitability of Amazonian Fruit: Araçá-Boi (Eugenia stiptata McVaugh) for Liquor Productionen
dc.typeArtigopt_BR
dc.identifier.doi10.1590/1809-43921997274278-
dc.publisher.journalActa Amazonicapt_BR
dc.description.resumoPara avaliar o potencial do araçá-boi para produção de licores, foi estudada a composição química da polpa e o efeíto de alguns parâmetros do processamento, tais como, tipo de líquido extrator, tempo de maceração, proporção polpa/líquido extrator, proporção xarope/extrato c método de preparo do xarope. O araçá-boi apresentou boas características para o processamento de licor, como o pH ácido, altos teores de acidez titulável, sólidos solúveis e carotcnóides totais. Os parâmetros ideais para obtenção de licor de boa qualidade foramcinco dias de maceração na proporção de 1:2 (p/v) de polpa:álcool de milho, relação de 1:0,5 (v/v) de xarope:cxtrato na formulação, utilizando-se xarope preparado com dissolução do açúcar sob aquecimento.pt_BR
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