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https://repositorio.inpa.gov.br/handle/1/13615
Registro completo de metadados
Campo DC | Valor | Idioma |
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dc.contributor.author | Andrade, Jerusa de Souza | - |
dc.contributor.author | Ribeiro, Francisca C. F. | - |
dc.contributor.author | Aragão, Carlos G. | - |
dc.contributor.author | Ferreira, Sidney Alberto do Nascimento | - |
dc.date.accessioned | 2020-04-24T15:33:51Z | - |
dc.date.available | 2020-04-24T15:33:51Z | - |
dc.date.issued | 1997 | - |
dc.identifier.uri | https://repositorio.inpa.gov.br/handle/1/13615 | - |
dc.description.abstract | The potential of araçá-boi for liquor processing was studied through fruit pulp composition and the effect of processing parameters, such as: extraction liquid type, maceration time, pulp/extraction liquid ratio, proportion of syrup/extract and syrup processing method. The araçá-boi presents good characteristics for liquor processing, such as, acidic pH, high titrable acidity, soluble solids and total carotenoids contents. For the araçá-boi liquor processing the optimized parameters were five days for maceration time; 1:2 (g/ml) of pulp/extraction liquid ratio at maceration; the 1:0.5 (ml/ml) of syrup/extract ratio at the formulation; preparation of the syrup using heat; utilization of the corn alcohol. With this conditions, a good product is obtained. | en |
dc.language.iso | pt_BR | pt_BR |
dc.relation.ispartof | Volume 27, Número 4, Pags. 273-278 | pt_BR |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/br/ | * |
dc.subject | Tropical Fruit | en |
dc.subject | Eugenia Stipitata | en |
dc.subject | Fruit Chemical Composition | en |
dc.subject | Liquor Processing | en |
dc.subject | Sensory Evaluation | en |
dc.subject | Fruto Tropical | pt_BR |
dc.subject | Eugenia Stipitata | pt_BR |
dc.subject | Composição Química | pt_BR |
dc.subject | Obtenção De Licor | pt_BR |
dc.subject | Avaliação Sensorial | pt_BR |
dc.title | Adequação Tecnológica De Frutos Da Amazonia: Licor De Araçá-Boi (Eugenia Stiptata) Mcvaugh | pt_BR |
dc.title.alternative | Suitability of Amazonian Fruit: Araçá-Boi (Eugenia stiptata McVaugh) for Liquor Production | en |
dc.type | Artigo | pt_BR |
dc.identifier.doi | 10.1590/1809-43921997274278 | - |
dc.publisher.journal | Acta Amazonica | pt_BR |
dc.description.resumo | Para avaliar o potencial do araçá-boi para produção de licores, foi estudada a composição química da polpa e o efeíto de alguns parâmetros do processamento, tais como, tipo de líquido extrator, tempo de maceração, proporção polpa/líquido extrator, proporção xarope/extrato c método de preparo do xarope. O araçá-boi apresentou boas características para o processamento de licor, como o pH ácido, altos teores de acidez titulável, sólidos solúveis e carotcnóides totais. Os parâmetros ideais para obtenção de licor de boa qualidade foramcinco dias de maceração na proporção de 1:2 (p/v) de polpa:álcool de milho, relação de 1:0,5 (v/v) de xarope:cxtrato na formulação, utilizando-se xarope preparado com dissolução do açúcar sob aquecimento. | pt_BR |
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