Use este identificador para citar ou linkar para este item: https://repositorio.inpa.gov.br/handle/1/15098
Título: Mycelial growth of Pleurotus ostreatus in Simarouba amara sawdust
Título(s) alternativo(s): Crescimento micelial de Pleurotus ostreatus em resíduo de Simarouba amara
Autor: Sales-campos, Ceci
Eira, Augusto Ferreira da
Jesus, Maria Aparecida de
Campagnolli, Francielli
Andrade, Meire Cristina Nogueira de
Palavras-chave: Basidiomycota
Fungi
Glycine Max
Pleurotus Ostreatus
Simarouba Amara
Simaroubaceae
Data do documento: 2008
Revista: Pesquisa Agropecuaria Brasileira
É parte de: Volume 43, Número 11, Pags. 1633-1635
Abstract: The objective of this work was to assess the mycelial growth of oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) cultivated in sawdust of Simarouba amara. Evaluations were made for the effect of temperatures 22, 25, 27, 30 and 35°C on the mycelial growth of P. ostreatus in 3% malt-agar and SDA-MA (infusion of S. amara sawdust, enriched with soybean meal-dextrose-agar) media; and the mycelial growth in cultivation substrate of S. amara sawdust, with and without supplementation of soybean meal, at 25 and 30°C. The best development of P. ostreatus was in 3% malt-agar medium at 25°C. Soybean meal supplementation on S. amara sawdust promoted mycelial growth. © 2009 Embrapa Informação Tecnológica.
DOI: 10.1590/S0100-204X2008001100024
Aparece nas coleções:Artigos

Arquivos associados a este item:
Arquivo Descrição TamanhoFormato 
artigo-inpa.pdf389,32 kBAdobe PDFThumbnail
Visualizar/Abrir


Este item está licenciada sob uma Licença Creative Commons Creative Commons