Browsing by Author Aguiar, Jaime Paiva Lopes

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 161  next >
PreviewIssue DateTitleAuthor(s)
artigo-inpa.pdf.jpg2002Açaí (Euterpe oleracea mart.) e camu-camu (Myrciaria dubia (H.B.K.) Mc Vaugh) possuem ação anti anêmica?Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Rosa, Rosane Dias; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Nagahama, Dionísia; Alencar, Fernando Hélio; Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Cordeiro, George William de Oliveira; Marques, Hedylamar de Oliveira
artigo-inpa.pdf.jpg2002Açaí como fonte de ferro: mito ou realidade?Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Silva Filho, Danilo Fernandes da; Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Fávaro, Déborah Inês Teixeira; Vasconcellos, Marina Beatriz Agostini
2002AMAZONAS A RIQUEZA DA COZINHA AMAZÔNICAYuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Nagahama, Dionísia; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Clement, Rosa; Monteiro, Rita
artigo-inpa.pdf.jpg2000Anatomia foliar de pedra-hume-caá (Myrcia sphaerocarpa, Myrcia guianensis, Eugenia punicifolia - Myrtaceae)Jorge, Uzia I. F.; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Silva, Maria de Lourdes P.
2014Análise sensorial e nutricional de pães elaborados a partir do aproveitamento alternativo da casca de pupunha (bactris gasipaes kunth)Souza, Francisca das Chagas do Amaral; Almeida, Vanessa Alves de; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Silva, Marcelo Faustino da
pibic_inpa.pdf.jpg2014Análise Nutricional do Suco do Camu-Camu (Myrciaria dubia) em PóAbreu, Jéssica Emilia Cunha Braga de
pibic_inpa.pdf.jpg2014Análise Nutricional e Sensorial de Pães Enriquecido com Farinha da Pele de Tambaqui (Colossama Macropomum, Cuvier 1818)Silva, Roberto Iudice da
2018Antioxidant capacidant and bioactive compounds and health benefits of camu-camu puree (myrciaria dubia (h.b.k) mc vaughAguiar, Jaime Paiva Lopes; Souza, Francisca das Chagas do Amaral
2015Antioxidants, Chemical Composition and Minerals in Freeze-Dried Camu-Camu (<i>Myrciaria dubia</i> (H.B.K.) Mc Vaugh) PulpAguiar, Jaime Paiva Lopes; Souza, Francisca das Chagas do Amaral
2019Application of pulp and peels of ariá (Calathea allouia) in dehydrated soups formulationsSeho, Romuald Euloge Yomkil; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Souza, Francisca das Chagas do Amaral
2005Aprovechamiento Biotecnológico de la Guanabana en la Elaboración de Bebidas Alcohólicas Fermentadas Utilizando Levadura Inmobilizada en Alginato de Cálcio. PUBLICADO EM FEVEREIRO DE 2006Pantoja, Lilian; Maeda, Roberto Nobuki; Carvalho, Sonia Maria da Silva; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Monteiro, Flavia Miranda; Junior, Francisco Gessy de Mendonça; Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Junior, Nei Pereira
pibic_inpa.pdf.jpg2014Aproveitamento da Casca da Melancia (Citrullus Lanatus) para a Produção de BiscoitoSoares, Roosimeiry Miranda
2017Aproveitamento tecnológico do fruto inteiro camu-camu (Myrciaria dubia (Kunth) Mc Vaugh) para elaboração de barra de cereal..Cordeiro, Larissa M A
artigo-inpa.pdf.jpg1983Araçá-Boi (Eugenia Stiptata, Mcvaug) - Aspectos E Dados Preliminares Sobre A Sua Composição QuímicaAguiar, Jaime Paiva Lopes
Aromatic-andnutritional-profile.pdf.jpg2019Aromatic and nutritional profile of an Amazonian autochthonous species, Caramuri Pouteria elegans (A.DC.) BaehniAguiar, Jaime Paiva Lopes; Silva, Edson Pablo da; Junior, Raimundo Carlos Pereira; Nagahama, Dionísia; Souza, Francisca das Chagas do Amaral
2020Ascorbic acid and anthocyanins rich powders based on the encapsulation of the AmazonMyrciaria dubia fruit: effect of drying methodSilva, Erica Oliveira da; Campelo, Pedro Henrique; Souza, Francisca das Chagas do Amaral; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Mar, Josiana Moreira; Silva, Laiane Souza da; Bezerra, Jaqueline de Araújo; Souza, Tatiane Pereira de; Lamarão, Carlos Victor; Sanches, Edgar Aparecido
artigo-inpa.pdf.jpg1980Aspectos nutritivos de alguns frutos da Amazonia ()Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Marinho, Helyde Albuquerque; Rebelo, Yolanda Silva; Shrimpton, Roger
artigo-inpa.pdf.jpg1982Aspectos nutritivos de alguns peixes da AmazôniaRocha, Yolanda Rebelo da; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Marinho, Helyde Albuquerque; Shrimpton, Roger
2016Assessment and Physico-Chemical Characterization of Fruits from Different Tucuma Palm Tree Accesses for Keeping Their Preservation in Central AmazoniaYuyama, Kaoro; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Pereira, Bianca Galúcio; Coelho, Elaine Cristian de Sousa
2006Assessment of daily dietary intake of Hg and some essential elements in diets of children from the Amazon regionFarias, Luciana Aparecida; Fávaro, Déborah Inês Teixeira; Maihara, Vera Akiko; Vasconcellos, Marina Beatriz Agostini; Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Alencar, F. J.