Browsing by Author Aguiar, Jaime Paiva Lopes
Showing results 1 to 20 of 161
next >
Preview | Issue Date | Title | Author(s) |
---|---|---|---|
![]() | 2002 | Açaí (Euterpe oleracea mart.) e camu-camu (Myrciaria dubia (H.B.K.) Mc Vaugh) possuem ação anti anêmica? | Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Rosa, Rosane Dias; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Nagahama, Dionísia; Alencar, Fernando Hélio; Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Cordeiro, George William de Oliveira; Marques, Hedylamar de Oliveira |
![]() | 2002 | Açaí como fonte de ferro: mito ou realidade? | Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Silva Filho, Danilo Fernandes da; Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Fávaro, Déborah Inês Teixeira; Vasconcellos, Marina Beatriz Agostini |
2002 | AMAZONAS A RIQUEZA DA COZINHA AMAZÔNICA | Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Nagahama, Dionísia; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Clement, Rosa; Monteiro, Rita | |
![]() | 2000 | Anatomia foliar de pedra-hume-caá (Myrcia sphaerocarpa, Myrcia guianensis, Eugenia punicifolia - Myrtaceae) | Jorge, Uzia I. F.; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Silva, Maria de Lourdes P. |
2014 | Análise sensorial e nutricional de pães elaborados a partir do aproveitamento alternativo da casca de pupunha (bactris gasipaes kunth) | Souza, Francisca das Chagas do Amaral; Almeida, Vanessa Alves de; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Silva, Marcelo Faustino da | |
![]() | 2014 | Análise Nutricional do Suco do Camu-Camu (Myrciaria dubia) em Pó | Abreu, Jéssica Emilia Cunha Braga de |
![]() | 2014 | Análise Nutricional e Sensorial de Pães Enriquecido com Farinha da Pele de Tambaqui (Colossama Macropomum, Cuvier 1818) | Silva, Roberto Iudice da |
2018 | Antioxidant capacidant and bioactive compounds and health benefits of camu-camu puree (myrciaria dubia (h.b.k) mc vaugh | Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Souza, Francisca das Chagas do Amaral | |
2015 | Antioxidants, Chemical Composition and Minerals in Freeze-Dried Camu-Camu (<i>Myrciaria dubia</i> (H.B.K.) Mc Vaugh) Pulp | Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Souza, Francisca das Chagas do Amaral | |
2019 | Application of pulp and peels of ariá (Calathea allouia) in dehydrated soups formulations | Seho, Romuald Euloge Yomkil; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Souza, Francisca das Chagas do Amaral | |
2005 | Aprovechamiento Biotecnológico de la Guanabana en la Elaboración de Bebidas Alcohólicas Fermentadas Utilizando Levadura Inmobilizada en Alginato de Cálcio. PUBLICADO EM FEVEREIRO DE 2006 | Pantoja, Lilian; Maeda, Roberto Nobuki; Carvalho, Sonia Maria da Silva; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Monteiro, Flavia Miranda; Junior, Francisco Gessy de Mendonça; Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Junior, Nei Pereira | |
![]() | 2014 | Aproveitamento da Casca da Melancia (Citrullus Lanatus) para a Produção de Biscoito | Soares, Roosimeiry Miranda |
2017 | Aproveitamento tecnológico do fruto inteiro camu-camu (Myrciaria dubia (Kunth) Mc Vaugh) para elaboração de barra de cereal.. | Cordeiro, Larissa M A | |
![]() | 1983 | Araçá-Boi (Eugenia Stiptata, Mcvaug) - Aspectos E Dados Preliminares Sobre A Sua Composição Química | Aguiar, Jaime Paiva Lopes |
![]() | 2019 | Aromatic and nutritional profile of an Amazonian autochthonous species, Caramuri Pouteria elegans (A.DC.) Baehni | Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Silva, Edson Pablo da; Junior, Raimundo Carlos Pereira; Nagahama, Dionísia; Souza, Francisca das Chagas do Amaral |
2020 | Ascorbic acid and anthocyanins rich powders based on the encapsulation of the AmazonMyrciaria dubia fruit: effect of drying method | Silva, Erica Oliveira da; Campelo, Pedro Henrique; Souza, Francisca das Chagas do Amaral; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Mar, Josiana Moreira; Silva, Laiane Souza da; Bezerra, Jaqueline de Araújo; Souza, Tatiane Pereira de; Lamarão, Carlos Victor; Sanches, Edgar Aparecido | |
![]() | 1980 | Aspectos nutritivos de alguns frutos da Amazonia () | Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Marinho, Helyde Albuquerque; Rebelo, Yolanda Silva; Shrimpton, Roger |
![]() | 1982 | Aspectos nutritivos de alguns peixes da Amazônia | Rocha, Yolanda Rebelo da; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Marinho, Helyde Albuquerque; Shrimpton, Roger |
2016 | Assessment and Physico-Chemical Characterization of Fruits from Different Tucuma Palm Tree Accesses for Keeping Their Preservation in Central Amazonia | Yuyama, Kaoro; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Pereira, Bianca Galúcio; Coelho, Elaine Cristian de Sousa | |
2006 | Assessment of daily dietary intake of Hg and some essential elements in diets of children from the Amazon region | Farias, Luciana Aparecida; Fávaro, Déborah Inês Teixeira; Maihara, Vera Akiko; Vasconcellos, Marina Beatriz Agostini; Yuyama, Lucia Kiyoko Ozaki; Aguiar, Jaime Paiva Lopes; Alencar, F. J. |